#Hmmmmm.


Tolong jangan cakap imej diatas comel. Semua orang tahu ianya comel. Jadi gentle gua cakap; gua tak suka ulang ulang. 

Hey assalamualaikum.

Didekasikan buat si mata sepet yakni Firdaus Mahmud namanya.

Menulis dengan penuh yakin dengan harapan takkan menyakitkan hati si dia atau pun si dia berasa offense. Harapan meninggi mengharapkan entry ni tak lebih seperti karangan budak upsr. Luahan hati perasaan yang tak mampu diluahkan melalui pesanan ringkas atau pun calling molling on the phone atau pun sebaliknya. Saya harap awak faham. Hm hm.

Hai lelaki bermata sepet superman saya.

Mestinya saya mengerti awak sedang menghadap perang besar yakni SPM untuk masa depan awak. Tapi dengan berhadapan dengan perang besar itu tak bermaksud awak boleh lupakan hati orang lain. Oh tidak, saya tak menyalahkan awak sama sekali. Saya mengerti.

Tinggal 11 hari mungkin untuk paper last awak. Ya, mungkin. Saya cuma meneka. Saya cuba untuk menahan diri saya supaya tak menstresskan awak. Ya, sememangnya saya perempuan yang susah mengerti keadaan orang lain. Saya faham ianya satu beban buat awak.

Saya ada hati. Saya ada perasaan. Saya ada feelings feelings yang orang lain ada. Maaf; keduanya adalah sama. Saya mohon berharap supaya awak lebih alert dengan keadaan perempuan yang sememangnya sensitif seperti saya. 

Jika saya menipu mengatakan hati saya sangat cool tenang sehingga saya dapat watlek watpeace semestinya awak dan mereka dapat menghidu penipuan saya. Saya sekarang berbeza dengan saya dahulu. Semuanya kerana awak. Kerana saya mengenali lelaki seperti awak. Perubahan yang sangat perfect yakni saya hanya fokus terhadap awak, satu satunya lelaki dalam hati saya.

Perubahan saya juga menyebabkan saya menjadi lemah. Menyembunyikan segala kesakitan yang ada dalam hati. Memang menusuk dalam. Memang menyakitkan. Perempuan, semuanya mahukan perhatian. Saya harap awak faham.

Cukup lah hujan yang turun dalam bilik saya ni. Cukup lah saya menaip macam orang gila sambil menangis tanpa mengetahui apa sebab atau alasan yang kukuh. Bagaimanapun saya tetap sayangkan awak.

Saya sayang awak si mata sepet.



Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

#Second vlog which is macam syiallllll XD

Heyyyyy.

this is my second vlog. leave your comment tau tauu. Ohh jangan lupa pause dulu lagu kat tepi tu yeee. and pleaseee suggest me one topic untuk next vlog. Video ni untuk hang atoiiii


video

Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

#My return

Heyyoo, Assalamualaikum.

As I told you before, I'm back. Feel like ages i'm not updating my blog. Okay fine bajet terer english la pulak kan. Selama setahun sebulan sehari sejam sesaat saya tak berblogging mungkin? Oh mungkin masa yang saya sebutkan terlalu detail sehingga terdapat unsur unsur penipuan. Huh -.-

Seperti yang anda awak dia saya kamu kalian tahu saya dah deactive Facebook yang menjadi kegilaan ramai masa sekarang. Bukan apa, masa saya terlalu padat hebat sendat untuk dihabiskan dengan mengadap Facebook. Almaklumlah saya orang penting, (tangan kebahu mata keatas)

Oh tetapi saya masih active di Twitter. Sila follow sila follow. Alahai sila cakap saya katak di bawah tempurung atau pun cacing di bawah tanah kerana sememangnya saya tidak mengetahui apa yang berlaku dalam Facebook. Pleaseeee pleaseeeee jangan tanya saya pasal Facebook. Oh tolong rasa macam nak sorok muka bawah kuali.

Baik cakap pasal sukan SEA. Oh indon indon indon. Begitu celaka sekali kulihat. Rasa hati nak pancung kerat 21 orang indon yang MENUMPANG dekat malaysia ni haa. Alahai kau duduk sini makan minum mandi pakai tidur semua cukup orang bela tapi bila orang sini pegi sana kau boo situ boo sini boo sana macam kau sorang boleh boo. Kejadah?

Alahai menyampahnya aku sakit hati panas terbakar ni haa. Kalau ikut hati suci ni nak jea aku bakar rumah orang indon yang ada dekat taman aku ni haa. Seee? Suci kan hati aku. Berpuluh ratus ribu penyokong kau dekat Stadium Gelora atas angin kejadah apa nama tu pun, MALAYSIA MENANG JUGAKKKK. Alahai suka aku tengok Nazmi budak comel umur 17 yang tangguh SPM tu haa. Comel nya lahhh. Jantung cair dah ni. Kutip balik kutip balik.

Ehem ehem, ingat FIRDAUS.

Okay vlog yang kedua akan datang. Teruskan datang dekat blog saya ni kalau nak tengok next vlog yang tak berapa nak best tu.

Lots of Loveeeeeee, Flaneur
Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

#First video For Vlog

Hey assalamualaikum.

Today I'm going to present you my first video for vlogging. Actually I don't have any point to talk about but I'm tryin to present it well. So enjoy, and keep visiting my blog. Do leave your comment at the comment form. And share it if you want. Thanks :D



video

Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

#Comel

Assalamualaikum selamat sejahtera semua hai hoi hey :D

Seperti yang saya lihat anda lihat dia lihat dan semua lihat, tajuk entri comel saya pada hari ini ialah COMEL. Oh saya bersama adik saya Faiz bertekad berazam bernekad okay sama jea semua untuk buat entri sama. Semuanya disebabkan kebosanan melampau seperti melihat burung bergodek godek dalam air. Apakah? Me godai.

Seperti yang anda tahu banyak siaran cerita dongeng dari indonesia yang disiarkan. Ibu peri yang menyerupai kartun dan jelas dapat dilihat yang ianya dibuat menggunakan teknik komputer. Setan setan yang bergelimpangan seperti jin gemuk punya tanduk dua toing toing jugak dapat kelihatan. Baik anda boleh hukum saya kerana berkelakuan terlebih siuman.

Apa itu comel? Anda tahu apa itu comel? Oh sememangnya semua orang tahu apa itu comel. Comel merupakan sejenis haiwan yang berlendir dan dapat dilihat di kawasan paya atau hutan hutan. Okay saya tipu. Makhluk yang comel? Silalah lihat adik saya sekarang. Okay confirm dia kembang. Puiii

Okay sebenarnya saya sudah ketandusan ide ide yang comel untuk membuat entri comel ini. Anda boleh lihat sekeliling. Okay lihat. Lihat sekarang. Lihat la weyyyy. Me please godai now. Banyak benda dan juga orang yang comel bukan? Itulah maksud comel. Comel itu comel. Okay comel. Puii lagi

Lihat, banyak kelakuan yang boleh dikategorikan sebagai comel. Mengorek hidung sendiri. Comel bukan? Okay, buat sekarang. Tahniah, anda telah dikategorikan sebagai orang comel sedunia.

Cukuplah entri comel yang menyebabkan saya kelihatan begitu comel sekarang #okay lempang sekarang. Sila pergi ke Blog Adik Faiz untuk entri comel dia okayyy :D

Kbye

Lots Of Loveeee, Flaneur
Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

#Back

Assalamualaikum jawab cepat jawab jawab.

Entri berkenaan aku. Ya aku. Siapa tak kenal aku? Memang ramai yang tak kenal pun kan. Bukanlah pasal aku sangat, tapi pasal benda yang bercampur. Macam entri sebelum ni, jadi kalau tak rasa tak hingin tak kebuluq tak kelapaq nak baca sila angkat kaki belah. Belah weh belah. Okay biadap.

Yeay, kemarin raya hari ni raya esok raya lusa raya selamanya raya. Melebih dah ni raya banyak sangat. Pui sana. Seharian aku kebulur aiskrim. Oh tidak, sememangnya aku tahu kau tahu dia tahu mereka tahu dan semua tahu aiskrim itu menggemukkan. Siapa dapat tahan panahan aiskrim tuuu? Cebagitau.

Sebelum aku pergi jauh, #cewah lempang sikit. Sebelum aku menulis (taip letewww) lebih jauh, aku ingin menegaskan sekali lagi bahawa aku menggunakan ayat baku. Perlu aku ulangi? Ya, BAKU. Aku merasakan yang ayat ayat baku ini terlalu cool sehingga aku tertarik menarik kau memang dabom untuk menggunakannya dalam penulisan (sekali lagi, pengetaipan) dalam blog comel ini. Puiii

Hati oh hati. Hati aku tersentuh menangis meraung tengok lembu lembu yang tak bersalah dikorbankan. Apakah hayat lembu lembu itu di dunia ini hanya untuk meragut rumput rumput hijau dan dikorbakan begitu sahaja? Begitukah? Beginikah? Bagaimanakah? Mengapakah? Over sudah.

Hati cakap kasihan, tapi mulut tetap penuh mengunyah ngup ngap ngup ngap daging korban yang dibuat sup. Oh tidak semakin bertambah kolestrol dan lemak tepu yang sememangnya sudah banyak dalam tubuh kecil yang tak berapa nak kecil ni.

Hari ni aku dapat jumpa kepeng. Dalam sepuluh minit mungkin? Sememangnya tidak mencukupi tapi aku harus faham. Rezeki tak berpihak kepada kami. Cewah ayat pasrah. Puiii

Sememangnya semakin ramai fakers di Fb yang menggunakan gambar-II korean guys atau chinese guys. Apa motif semua ni? Untuk tampak handsome mungkin? Atau untuk mengejar populariti? Oh kau sedar tak tanpa kau sedari kau dah buat orang lain rasa annoying semasa mereka sedar? Apa yang aku cuba sampaikan ni? Abaikan. Kesimpulannya, guna lahh gambar anda sendiri.

hey kaklong banglong, bangga sikit dengan muka yang Allah dah jadikan tu. Tak payah jadi fakers nanti orang lain meluat. Tengok pun dah tau kau tu fakers kea tak. HAHAHA

Okay mungkin itu yang sedang berlegar dalam kepala otak orang lain. Aku contohnya.

Aku rasa cukuplah untuk hari ni. Entri panjang tak bermakna kau, kau dan kau baca sampai habis kan? Okbye.

Lots of loveeee, Flaneur
Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

#Korban

Assalamualaikum.

*Guna saya untuk entry ni

Hebat hari ni. Awesome hari ni. Terbaik hari ni. Gempak hari ni. Meletup hari ni. Okay sama ja semua tu. Bak kata saya, memang hari ni best :D

Ohh malam ni sejuk gila. Hujan turun tak henti henti. Bulu roma menegak naik sebab terlampau sejuk sampai gigi bunyi ketap ketap ketap #okay tipu. Okay bulu, aku respect hang sebab hang boleh berdiri tegak berdiri atas kaki sendiri. Bulu ada kaki ka? Oihhh, merapu jauh dah niii.

Okay sepatutnya semua orang dah start cuti. Cuti raya. Alahai raya lagi. Untunglah kan dapat raya banyak kali. Tapi kali ni saya dapat jemputan tengok orang sembelih lembu. Alahai biasalah orang dah penting ni meratalah jemputan nya. Okay percayalah lagi cakap saya ni. Hm

Tadi saya jumpa Farro, ihak. Saya jumpa Ceah, ihok. Saya jumpa Jayjayy, ihik. Saya jumpa Sufiya, ihiak. Saya jumpa Tasha, Chipmunk dan Shadow, ihek. Okay awok boleh ketuk kepala saya kerana ihak ihok ihik ihiak dan ihek tu. Dah macam orang bodoh dah :D

Saya menang bowling second game. Hihi. Oyeah saya hebat. Okay, lempang sikit.

Sebenarnya saya tak mempunyai banyak ide ide yang menarik untuk tatapan kalian. Cuma beberapa potong ayat skema dan mengikut bahasa yang sememangnya saya tahu anda tahu dia tahu dan semua tahu.

Ehem, tiada gambar yang dapat dipampang di laman ini kerana saya sememangnya malas untuk mengupload mana mana gambar yang saya rasa ingin upload. Sebenarnya saya malu kerana gambar yang diambil semasa outing tadi amatlah buruk sekali. Muka comel saya dah bertukar menjadi seperti muka Alien dalam movie Alien vs Predator. Pernah tengok? Tak pernah? Okay abaikan.

Seringkali saya melihat pengguna Facebook menjadi semakin poyo. Alahai, hati kecil ni dah tumbuk gedebuk gedabak kerana ingin mengekspresi kan sesuatu yang berbunyi seperti ini ; Ewah kata orang kau lebih, diri sendiri tu dah bagus sangat ke banggg. Okay ini ditujukan kepada saya sendiri tiada kena mengena dengan pengguna Facebook atau Bloggers.

Maaf kerana menggunakan bahasa yang terlalu baku. Saya anak cemerlang. Saya anak Malaysia. Jadi saya bangga dengan Bahasa Melayu meskipun subjek Bahasa Melayu saya B dalam final exam lepas. Alahai malunyaa --'

Okay selamat maju jaya untuk calon SPM. Majulah SPM untuk negara. Ehh, apa ni. Belajar lah anda dari sekarang. Jangan nanti bila dah dapat result baru hati nak gedebuk jatuh luruh sedih dan mengerti erti penyesalan. Saya tahu, saya dah merasainya :D

p/s ; comelnya ayat saya nii -..-
Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

#Freakin'

Hey theree.

Just now I felt like freakin awesome. So I want to come out with freakin stories. Ohh no, I;m not that freakin crazy. Because I'm only an ordinary girl with freakin habits and freakin friends around me. You can see that I'm talking about freakin subject with many freakin sentence. HAHA

Okay, gila dah dengan perkataan freakin tuu. Bajet cool letew. Alahai, tak cool pun bang. Tak tau nak buat entry pasal apa actually. Tapi hentam lah, asal kan tak bersawang berlelabah blog ni. Hihi. Tarikh hari ni omey omey jeaa kenn. Mesti ramai orang couple tarikh ni? Tak pungg, mesti banyak benda sweet jadi kan? Alahaii, jelesnya lahh :')

Alahaiii, masuk berita budak umur empat belas tahun kantoi khalwat. Tak omeyy lahh. Cebajet tak kantoi letew. CCTV merata lah dik oii.

Esok ponteng sch, lusa pun ponteng lagi. Alahai banyak nyelahh ponteng oii. Jom mulakan hari ponteng sedunia. Ponteng ade sebab dooo, bukan macam awok awok tuu haa. Memonteng jea kejanya. Duduk rumah goyang kaki sambil tengok doraemon memang best kann? Cool letew sebab boleh ponteng? HAHA.

Awok awok, nak chinttt kejab bolehhh? Boleh kan? Kannn? #okaygedik

Bieee,


Alahai mane satu biee iteww nie. Hikhok, itew adee dua bie ohh. HAHA. Okayy, nak pesan dekat dua monyet comel nie :D


okayyy, nie abang long itew ohhh :D

Hai abang long. Mula mulaa, goodluck untuk SPM. Belaja rerajinn, jangan memain. Kalau takm ketuk kepala sampai benjol tautau. Hikhok. Along kuad ennn, yea yea. Adek tau along kuad. Jangan fikir banyak, just focus untuk SPM. Kalau result good-2, keja pun good-2 enn? Jangan giveupp, nanti nyesal. Bila dah habis SPM, nanti sambung study jauh jauh pulak enn? Lepastu tinggal adek along sorang terkapaq dengan sini haa. Syiannnn adek along ni. Takpeee, itew cemana pun takpeee. Hikhik. Sayongg along bebanyak ohhh <3


Atudiaaaaa, ini kepeng iteww. Hewhew <3

Awak, kalau saya dapat peluang kedua, saya nak ulang balik semua. Saya taknak buat salah apa pun dekat awak. Awak, kalau saya ada peluang lagi, saya nak buat awak happy. Saya nak jadi yang terbaik untuk awak. Saya taknak jadi beban awak. Saya taknak jadi budak kecik yang selalu bagi maslaah dekat awak. Awak, kalau saya diberi peluang, saya nak kenal awak lebih awal. Awak, saya sayongg awak sangat-2. Macam mana tikus sayongg cheese. Hewhew #boleh pulak samakan dengan tikus --'. Awakk, saya nak awak belajar rerajin. Saya nak tengok awak dapat keje elok ohh nanti, saya nak tengok awak berjaya. Saya mintak maaf aww awak sebab selalu buat banyak masalah dekat awak. Syiannn awok dapat girlfriend yang ngengada macam saya ennn. Saya mintak maaf sebab jadi beban awak, saya mintak maaf sebab selalu buat awak sakit hati, saya mintak maaf sebab tak dapat buat baik untuk awak, saya mintak maaf sebab takleh jaga awak, saya mintak maaf sebab selalu susahkan awak, saya mintak maaf untuk eeeeeveeeryyyythingggg. Tau tau? SAYA SAYONGG AWOK KEPENG <3

p/s: Ohemjayyyy, aku suka lagu NERA. OkBhaiiii
Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p