Kerana Dirimu Begitu Berharga

Assalamualaikum.

Ehem. Ni untuk kamu. Ya, kamu. Siapa ja kamu, asalkan kamu sedar ini untuk kamu. Ok kamu?

*lap ayaq mata. Kejadah mula pun belum dah lap ayaq mata bagai. Ingat lawak?*tiru style Farihan cakap.
K tak lawak pun.

Hai kamu. *guna saya okay.
Hai. Saya bukan Kate Middleton yang cantik tu. Saya bukan Taylor Swift yang pandai menyanyi tu. Saya bukan Megan Nicole yang comel tu. Tapi saya, saya sendiri. Fatin Athirah.

Mungkin saya gila. Mungkin bila saya marah muka saya mcm hulk. Tapi itu sifat natural saya. Natural lagi comel ok. Tolong muntah sekarang.

Saya sayang awak. Sayang okay? Bukan mcm awak tengok saya, saya tengok awak lepastu lari keliling pokok ala ala sweet gitu. Eh bukan macam tu. Nonono. Sayang ni macam saya tengok awak lama lama rasa macam taknak lepas lepastu harap awak jadi milik saya selamanya. *mata galak. Eh, faham ke?

Biar saya bangang abadi, lembab selamanya, lengai selalu, tapi itu saya. Saya tak kopikat. Tak tiru orang lain. Itu memang saya.

Biar jugak saya tak sebaik dia, secantik dia, biar saya tak boleh jadi macam dia. Tak boleh nak teman awak selalu. Tapi ini saya. Saya bangga jadi saya.

Memang, saya ego. Saya hati batu. Saya jugak keras kepala. Tapi ini saya. Saya harap awak faham.

Semoga Allah permudahkan segalanya. Semoga kita jadi pasangan sampai syurga. Semoga hati awak lembut, hati saya jugak lembut. Semoga kita sama sama dapat berubah. Semoga semuanya lancar. Semoga saya tak kan rasa macam nak tumbuk muka sendiri lagi.

Ingat pesan saya. Jadi lelaki jangan tinggi egonya. Jadi lelaki jangan kasar. Jadi lelaki biar gentle. Taf taf gitu. Jadi lelaki biar sentiasa rilek, jangan cakap kasar dengan perempuan. Jadi lelaki biar tahu berfikir, biar nampak ciri ciri leader nya. Jadi lelaki kena pandai jaga orang yang dia sayang. Jadi lelaki kena pandai pujuk orang. Jadi lelaki jugak kena banyak pengorbanan :')

Sayang saya ikhlas. Untuk awak.
Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

No comments: