okay , aku serabut .

Okay awak . kitee serabut nie awak . Awak nak tambah lagi ? Meh laa . Nahh . Muka mintak pelempang . Aku rasa serabut sangat . Ketod merajuk dengan aku . Marah mungkin ? Kitee mintak maaf ketod . Mintak maaf sangat-sangat .

Tadi tiang lampu cakap dekat aku , aku kena makan ubat . Nanti baru cepat sehad . Okay boss ! Terima kasih tiang lampu :) . Kitee janji kitee makan ubat okayy . Okay aku sedih . Mood aku cepat sangat berubah , taktau kenapa . Sedih sebab aku serabut . Serabut sangat .

Tadi aku baca entry sorang blogger nie . Kesian dea . Boyfie dea meninggal sebab accident . Menitis air mata bila baca entry dea . Manakan tidak , lima tahun bersama . Akhirnya terpisah . Takdir Allah . Allah dah tetapkan jodoh depa tak panjang . Bila baca entry dea , sayu hati . Banyak sangat kenangan depa bersama . Tapi , sekarang cuma tinggal kenangan . Kenangan manis yang tak akan dilupakan sampai bila-bila . Ya , aku pernah rasa semua tue .

Bila someone yang kita sayang pergi jauh tinggalkan kita , kita akan ingat balik segala kenangan kita bersama dea . Dan tanpa kita sedar , air mata jatuh . Yang aku rasakan bukan lah kehilangan kekasih . Tetapi seseorang yang sangat bermakna . Wan aku . Banyak sangat kenangan kami . Wan bukan seorang yang pemarah . Meskipun orang buat tahi dekat dea , tapi dea balas dengan senyuman . Dea tak pernah berdendam walaupun ramai yang memusuhi dea kerana kebaikannya . Arwah merupakan seorang yang pemurah . Perginya senang sekali . Malam jumaat yang indah . Saat tue , bulan penuh . Cantik sangat .

Tanggal 28 Februari 2010 , perginya arwah . Saat tue tarikh lahir sepupu aku . Sepupu aku yang masih kecil dan tak mengenal apa-apa . Masa tue aku dengan family tengah makan . Then jiran wan aku call . Cakap wan tengah tenat . Sedangkan masa tue arwah dah tak ada . Risau , sedih tue jangan cakap lah . Sampai depa dah tak boleh sembunyikan lagi , depa call and cakap wan dah tak ada . Terus aku terduduk . Menangis . Masa tue jugak , kenangan bersama bermain satu persatu dalam fikiran .

Bila dah sampai kampung , orang ramai sangat meskipun jam dah pukul satu pagi . Langit cantik . Bulan cantik . Terang . Malam tue sejuk . Perkara pertama yang aku lakukan , aku terus pergi dekat arwah . Cium pipi arwah . Sejuk sangat . Badan arwah lembut . Muka arwah bersih . Bersinar . Dan yang paling sayu , arwah dalam keadaan tersenyum .

Tok cakap , arwah tak sakit . Lepas solat maghrib , arwah tak tentu arah . Diulangnya Yasin berkali-kali . Lepas solat Isyak , arwah tidur . Masa tengah tidur , terdengar satu bunyi dari arwah . Bila tok panggil , dah tak bersahut . Arwah dah tak ada . Ayah cakap , sebelum tue ayah balik kampung bawak arwah pergi klinik ambik ubat penat . Arwah makan banyak sangat . Tak pernah makan sebanyak tue . Dan masa dah sampai rumah arwah cakap dekat ma yang arwah simpan semua duit dalam poket baju . Sedih kan ?

Masa pagi tue . ayah cakap orang tak putus-putus datang menjenguk arwah dari semalam . Perginya arwah bawa kesan yang dalam sangat . Dan segala urusan pengkebumian lancar sangat . Entah kenapa aku tulis entry pasal nie pun aku tak tau . Cuma nak berkongsi . Dan menyingkap balik kenangan bersama arwah saat-saat terakhir nya . Saat ini aku sangat rindukan arwah yang dulunya selalu mengusap air mata ketika aku menangis rindukan ayah dan ma . Pernah sekali aku ditinggalkan di kampung . Ketika kecil . Setiap hari aku menangis , tetapi arwah tak pernah putus asa . Arwah bawa aku ronda keliling kampung , belikan coklat . Ya Allah , rindunya aku saat tue .

Kehilangannya sangat dirasai . Sehingga sekarang . Wan , adik rindukan wan . Al-Fatihah .

p/s : cuma nak berkongsi .
Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

2 comments:

Ayi Akim said...

naseb baik tak jatuh...

Miz Fatyn said...

jatuh apaa ?