hari yang panjang .

Assalamualaikum .

Pagi-2 lagi dah jadi macam niee .


Ntah bile pulak aku akan jadik macam nie .


Orang cakap , senyum tue satu sedekah . Orang cakap , senyum tue pengubat segala masalah . Tapi kenapa aku dah tak boleh senyum macam dulu ? Seakan-akan senyum tue dah hilang . Aku nak jadi macam orang lain . Hidup senang , takde banyak masalah . Takde sibuk-2 nak fikir pasal masalah yang buat kepala otak serabut . Tapi , ape yang aku dapat , aku kena terima . Mana tahu nanti nasib baik akan menyebelahi aku . Semua orang cakap sesuatu benda yang jadi , ade hikmah . Yeaa , aku percaya yang tue .

Pagi tadi bila aku nampak atoi , laju jeaa air mata jatuh . Dalam kepala nie serabut sangat . Aku tak pernah menangis dekat dea , tapi hari nie . Semua jatuh depan mata dea , pertama kali dea peluk aku . Sebab aku nangis . Dengan syafiq tak bercakap dengan aku hari nie . Ape kena lhaa budak tue ? Sekarang dah tak dengar dea jerit panggil Kak Fatyn lagi dah . Kalau tak , asal jumpe aku , mesti datang dekat aku . Aku memang tak boleh kalau perubahan drastik macam nie jadi kat aku . Aku semak . Aku rasa serabut . Aku tak suka bila ade orang tak puas hati dengan aku .

Exam first , exam rc . Okay , aku rasa spoil sebab kena gabung kelas . Masuk-2 kelas dah nampak muka lahanat tue . Astaghfirullah , perkataan kotor . Semangat aku yang tinggi menggunung nak ambik exm rc terus jatuh macam air terjun . Kenape lha dea duduk depan ? Kenape lha bila aku masuk terus nampak muka dea ? Memang spoil pagi aku betul !

Aku dah baca sehabis baik untuk rc . Ape yang aku bole buat , aku bertawakal jea lha . Aku berserah ape pun result aku nanti . Sememangnya aku target A untuk exam nie . InsyaAllah kalau ade rezeki aku , A lha Allah bagi kat aku . Tapi aku baca setakat tue , jadi yang tue lha aku dapat . You get what you deserve right ? Bukak jea paper rc , aku rasa senang hati sangat . Sebab ape yang aku baca , keluar dalam exam . Alhamdulillah , terima kasih ya Allah . 

Rc nie tak perlu menghafal pun . Bagi aku lhaa . Sebab bila aku dah baca , automatik aku ingat . Dan yang paling best , tak payah buat notes teruk-teruk . Kebanyakan kena lukis jeaa . So memang senang banyak lha . Tapi seksa akan terasa masa kena buat projek . Yang tue aku taktau lhaa , sebab kami belum start buat lagi . Aku boleh agak sebab nak lakar projek pun dah sangat-sangat seksa .

Lepas tue exam sejarah . Sejarah memang macam pffttt * aku tinggal banyak doh . Aku baca , tapi tak masuk kepala otak . Dah lha tengah serabut . Dengan batuk tak henti-henti dalam kelas . Mengganggu betul hang nie Fatyn =,='

Masa balik , aku rush gila nak balik . Aku taknak terjumpa dengan sapa-sapa yang nampak aku nangis tadi . Aku taknakkk . Memang aku nie jenis kuat nangis . Aku akan nangis bila aku pressure . Nangis , nangis dan nangis . Haihh =,='

Aku dah letih menangis . Tapi aku taktau bila aku boleh berhenti menangis . Aku harap someday ada something yang boleh buat aku berhenti daripada menangis terus . Aku kena kuat . Hang akan okay Fatyn . Hang kuat .

Kbye .

Masyehh awok (: Tekan LIKE pulak yee :p

2 comments:

MuhdFaiz ツ said...

Aku suka yang last sekali , ' HANG KUAT ' , yesss , memang hang kena kuat , asyik nangih ja keja . :))

Miz Fatyn said...

huhu , hang kena ada dgn aku lha budak !